Fakta om Lakselvbukt

Lakselvbukt er ei bygd i Tromsø Kommune i Troms fylke. 

Lakselvbukt ligger på østsiden innerst i Sørfjorden, omlag 75 kilometer fra Tromsø sentrum. 

Sørøst i bygda ligger de spektakulære Lakselvtindan. Lakselvtindan er en del av Lyngsalpan. Lakselvtindan består av ti topper på over 1 000 moh, hvorav den den høyeste toppen er Store Lakselvtinden med en høyde på 1 616 moh. 

Lyngsalpan speiler seg i Sørfjorden og strekker seg videre utover Lyngenhalvøya. 

Fra Lakselvbukt kan man bestige Jihekkevárri, som er det høyeste fjellet i Troms på 1834 mho. 

 

 

Lakselvbukt kan by på mange naturopplevelser i forskjellig vansklighetsgrad. 

Man kan blandt annet bestige Jehekkevárri, 1000metern, mindre topper som Sjåbergfjellet, eller man kan gå på flotte turer på flatmark inn Rypdalen og ende opp ved brevannet innerst i Rypdalen eller man kan velge en litt mer krevende tur og gå inn Langdalen for så gå rundt Durmålstind. 

Det selges turkart med markerte løyper, her vil man finne løyper for en hver smak. Disse kartene får man kjøpt på Coop Marked. 

Tromsø kommune har også "10-på topp" tur-kart, hvorav Lakselvnesåsen er med som en av de spektakulære turene. 

Om vinteren er det også preparerte skiløyper som strekker seg fra Lakselvnes i nord til Langdalsteinen i sør. På denne strekningen vil det være gapahuker og grillplasser med sitteplasser for bålkos. 

Det er også tursti langs elva. Langs elva er det også grillplasser hvor man kan slappe av og nyte elvebruset fra elva, eller man kan fiske etter røye eller kansje man er heldig å får en laks på kroken. 

 

 

Lakselvbukt har skole beliggende i sentrum av Lakselvbukt. Lakselvbukt oppvekstsenter gir skoletilbud fra 1.klasse-10.klasse og har barnehage vegg i vegg. Dette gjør til at læringsmiljøet starter fra tidlig alder og gir et flott pedagogisk tilbud til elvenene og barna i barnehagen. 

 

Det er godt å bli gammel i Lakselvbukt. Lakselvbukt bo- og servicesenter yter hjemmetjeneste og har avlastningsplasser og omsorgsleiligheter i sentrum av Lakselvbukt. 

 

Lakselvbukt bo- og servicesenter utgjør sammen med Lakselvbukt oppvekstsenter bedriftene med flest arbeidsplasser i bygda. 

 

Dagligvarehandel med apotekutsalg og "tippe kasse" fra Norsk-tipping kan gjøres ved Coop Marked Lakselvbukt. En liten butikk med god atmosfære og hyggelig betjening.  

 

Ved Ullsfjord bilservice kan man gi bilen service og tekninske reprasjoner. Det utføres også karroseri arbeid. Ullsfjord bilservice er et godkjent bilverksted for reperasjon av lette kjøretøy, eu-kontroll, tekninsk og karroseri for biler inntil 3500kg. 

 

 

(Skrivefeil kan forekomme)