Fakta om området vårt

Lakselvbukt er ei bygd i Tromsø Kommune i Troms fylke. 

Lakselvbukt ligger på østsiden innerst i Sørfjorden, omlag 70 kilometer fra Tromsø sentrum. 

Sørøst i bygda ligger de spektakulære Lakselvtindan. Lakselvtindan er en del av Lyngsalpan. Lakselvtindan består av ti topper på over 1 000 moh, hvorav den den høyeste toppen er Store Lakselvtinden med en høyde på 1 616 moh. 

Lyngsalpan speiler seg i Sørfjorden og strekker seg videre utover Lyngenhalvøya. 

Fra Lakselvbukt kan man bestige Jihekkevárri, som er det høyeste fjellet i Troms på 1834 mho. 

Lakselvbukt kan by på mange naturopplevelser i forskjellig vansklighetsgrader. 

Man kan blant annet bestige Jehekkevárri, 1000metern, mindre topper som Sjåbergfjellet, eller man kan gå flotte turer i lettere terreng inn Rypdalen og ende opp ved Brevannet innerst i Rypdalen, eller man kan velge en litt mer krevende tur og gå inn Langdalen for så gå rundt Durmålstind. 

Det selges turkart med markerte løyper, her vil man finne løyper for en hver smak. Disse kartene får man kjøpt på Coop Marked. Besøk gjerne nettstedet www.lakselvbukttur.no for mer informasjon om løypenettet og telltur-konkurransen.

Om vinteren er det også preparerte skiløyper som strekker seg fra Lakselvnes i nord til Langdalsteinen i sør. På denne strekningen vil det være gapahuker og grillplasser med sitteplasser for bålkos. 

Det er også tursti langs elva. Langs elva er det også grillplasser hvor man kan slappe av og nyte elvebruset fra elva, eller man kan fiske etter røye eller kansje man er heldig å får en laks på kroken. Vi vil også anbefale å ta en stopp ved "Forsen" der utviklinglaget har satt opp en av de fineste gapahukene i Nord-Europa..🙂 Her kan du finne roen der elva fra Lakselvdalen renner ut i Sørfjorden.

Lakselvbukt har skole beliggende i sentrum av Lakselvbukt. Lakselvbukt skole og barnehage gir skoletilbud fra 1.klasse-10.klasse, mens barnehagen ligger vegg i vegg. Dette gjør til at læringsmiljøet starter fra tidlig alder og gir et flott pedagogisk tilbud til elevene og barna i barnehagen. 

Det er godt å bli gammel i Lakselvbukt. Lakselvbukt bo- og servicesenter yter hjemmetjeneste og har avlastningsplasser og omsorgsleiligheter i sentrum av Lakselvbukt. Lakselvbukt bo- og servicesenter utgjør sammen med Lakselvbukt skole og barnehage de største arbeidsplassene i bygda. 

Dagligvarehandel med apotekutsalg og "tippe kasse" fra Norsk-tipping kan gjøres ved Coop Marked Lakselvbukt. En liten butikk med god atmosfære og hyggelig betjening.  

Del denne siden